Kedden, 14 -én az ötödik órában került megrendezésre a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában a Március 15-i ünnepi megemlékezés. A műsort az ötödik évfolyamosok mutatták be a két osztályfőnök Bezsák Eszter és Tóth Melinda vezetésével.
 

 

 

„A jövő bennük él” projektprogram keretében rendezett, konfliktus- és agressziókezelés elnevezésű foglalkozáson iskolánk 14, nyolcadik osztályos diákja vett részt. A foglalkozást 2017. február 16-án, csütörtök délután 15 órai kezdettel tartottuk meg. Diákjaink a konfliktushelyzetek értelmezésén túl megismerkedhettek konfliktuskezelési technikákkal.

 

Bővebben...
2017. január 20-án 34 tanuló vett részt a diákönkormányzat által szervezett téli programon. A gyerekek pénteken délután Egerbe utaztak, ahol Városi Műjégpályán töltöttek el néhány kellemes órát. Volt aki először húzott a lábára korcsolyát, mások viszont már magabiztosan siklottak a jégen. Az élmény mindenki számára feledhetetlen volt.
Végéhez közeledik a levelezős német nyelvi verseny. Mindkét csapatunk elkészült a projektmunkákkal. A „Für Anfänger csapat” tagjai ünnepi asztalt terítettek magyar ételkülönlegességeket is megnevezve. Az „Erste Schritte” tagok adventi naptárt készítettek. Izgalommal várjuk a januári eredményhirdetést. 
A december 16-ai délutánt nagy izgalommal várta az 5.a osztály. Egerben jártunk, ahol megcsodáltuk a kivilágított Dobó teret és a sétáló utcát. Meglestük a Coca-Cola Mikulást is, aki a kamionjával látogatott a városba. Belepillantottunk a karácsonyi bábelőadásba és egy koncertet is elcsíptünk az osztályprogram végén.
 
 
 
Bővebben...
A 4. a és 4. b osztály német nyelvi csoportjának tanulói az „Es weihnachtet schon”címmel meghirdetett német nyelvi verseny gyakorlati feladatát oldották meg december 7-én délután egy hangulatos foglalkozás keretében.
Karácsonyi puncsot készítettek, a német gyermekek legkedveltebb italát. A foglalkozás végén a finom italt elfogyasztották, miközben kekszet ropogtattak.
Barócsi-Bozsik Katalin
2016. november 30 -án ülésezett iskolánk diákönkormányzatának diáktanácsa. A diáktanács ülésen Széplaki Bianka, a DÖK elnöke beszámolt a megyei diákparlamenten szerzett tapasztalatairól.
Ezután értékelték a novemberben végzett munkát, majd megkezdték a decemberi programok szervezését, többek között szó esett a Mikulás rendezvényekről, az osztálytermek dekorációs versenyéről.

 
Bakai Béláné - DMSP
Az előző évben útjára indított drog prevenciós programsorozat tovább folytatódik a 2016/2017 –es tanévben is.
A második alkalommal 2016. november 25 –én az 5. és 6. osztályosok ismerkedtek meg a szenvedélybetegségek fajtáival, káros hatásaival és azok következményeivel filmnézés, puzzle és beszélgetés segítségével.
A program célja volt,hogy a tanulók ismeretet szerezzenek a drogok világáról, a droghasználat kockázatairól, következményeiről, hatásairól. Tekintsék értéknek az egészséget, kortársaik felé is közvetítsék az itt megszerzett ismereteket, s a rájuk leselkedő veszélyek, kísértések pillanatában tudjanak jól dönteni.
A foglalkozást Tóth Melinda tanárnő tartotta, társmentor Kalivodáné Fekete Eleonóra.
A Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakgimnáziumába indult vonattal három 8.b osztályos tanuló Zachar Emília felkészítő nevelő kíséretében november 24 –én csütörtökön. Három fős csapatokat vártak megyei játékos anyanyelvi vetélkedőre, érdekes, izgalmas problémák megoldására.
Előzetes feladatként öt megadott szóból kellett verset faragniuk a gyermekeknek, majd a helyszínen kapott helyesírással, szólásokkal, közmondásokkal kapcsolatos fejtörőket kellett megoldaniuk.
A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata három lányból, név szerint Hadi Melindából, Kovács Nikolettből és Berengyán Enikőből állt. Az összesítés végén az első három helyezettet díjazták, akik közé az idén nem sikerült bejutni. Az élmények és az új ismeretek azonban elkísérik őket, hogy a jövőben más formában újra nekiinduljanak.
Gratulálunk!
Bővebben...

1. oldal / 7

 
 
Go to top