Menu
A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. A Boldogságprogram fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. A Boldogságórákon a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspiráljuk őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában is jobban teljesítenek. 
Ma már több mint 1500 pedagógus tart Boldogságórákat Magyarországon és határon túli magyar iskolákban. Folyamatosan növekszik a létszáma a Boldogságórák szakmai csapatának, jelenleg több mint 3000 csoport dolgozik a programban. 2016 szeptemberétől iskolánk is csatlakozott a programhoz, mert mi is fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, növekedjen az önbizalmuk, sikeresek legyenek. Az ötödik évfolyamon az osztályfőnöki órák keretében tartunk Boldogságórákat. Terveink között szerepel, hogy a következő tanévtől más évfolyamokra is kibővítjük a programot.
 
 
A Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola” cím elnyerésére, melyre iskolánk is pályázott, s meg is nyert. A pályázathoz készítettünk egy kisfilmet az iskoláról. A filmben az ötödik évfolyamos tanulók szerepelnek, a film zenéjét Erdész Mártonnak köszönhetjük, amely egyben iskolánk indulója is.
 
 
 

 
 
20230424 fenntarthatosagi 4x
20230928 allatvedelmi temahet logo 2023
20230302 penzhet logo
 
Go to top