Menu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! pályázaton a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola 4 napos kirándulást ( 2015. április 16-19.)nyert Felvidékre. A tanulmányút célja az volt, hogy tanulóink bepillantást nyerjenek a felvidéki magyar gyerekek mindennapjaiba, megismerjék közös kulturális örökségünket, és az UNESCO Világörökség részét képező természeti és épített helyszínek meglátogatásával maradandó élményt szerezzenek.

Idegenvezetőnk, Szabó Éva nagyon változatos programokat állított össze. Lehetőségünk volt megismerkedni a pelsőci iskola tanulóival, akiknek általunk készített ajándékokat adtunk át, majd közös sportfoglalkozáson mértük össze erőnket. Felfedeztük Rozsnyó, Betlér, Lőcse, Késmárk nevezetességeit, de a Szilicei - jégbarlang, a Gombaszögi - cseppkőbarlang, a hófedte Magas-Tátra szépségeit is megcsodálhattuk. A gyerekek előre készültek az egyes programokra, ismertetőket tartottak, rajzokat, gyűjteményeket készítettek. Nagyon sok információt szereztek tevékenykedés közben, amely tartósabb tudást eredményez. Mindezt örömmel végezték.

A kirándulás során megszerették Felvidéket. Ezt érezni lehetett élménybeszámolóikból, amelyet a tanulmányútról tartottak a szülőknek és iskolánk tanulóinak.

 

 
 
20230424 fenntarthatosagi 4x
20230928 allatvedelmi temahet logo 2023
20230302 penzhet logo
 
Go to top