A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolába, pénteken reggel 8 órára várták a gyermekeket. Eljött a szeptember, ismét megszólalt a csengő országszerte, jelezve a tanév kezdetét. Számtalan iskolába induló kisdiákot – főleg az alsó tagozatosok közül - elkísérte édesanyja, édesapja első napján. A dekoráció előtt már várakozott a 4. osztály, több elsőssel kiegészülve. Okosné Mihály Gabriella, Kovácsné Mihály Andrea és Antal Endre tanítók vezetésével, előadták műsorukat, amelyben búcsút vettek a nyártól és üdvözölték az új tanévet.

Bővebben...

Néhány napja, hogy élményeinket a fonyódligeti Erzsébet-táborban hagytuk. Iskolánk 88 tanulója 9 pedagógussal nagy izgalommal indult táborozni augusztus 13-án reggel . A 6 napos tábor ideje alatt sok programon vettünk részt: sárkányhajóztunk, sétahajóztunk, vitorláztunk, részt vettünk a tábori olimpián, számos vetélkedőn , s a kalandparkban kipróbálhattuk  a falmászást, a kötélpályát. Egyik délelőtt birtokba vehettük a vízi kalandparkot is. Kedden  Science Szertár bemutatón vettünk részt, ahol érdekes és veszélyes fizikai kísérleteket láthattunk. 

Bővebben...

Május 27 -én több rendezvénynek is helyt adott a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola.

Reggel a Szabó Gyula Emléktornára gyülekezett a meghívott hét csapat. Az általános iskola volt testnevelőjére emlékezve, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a torna.

 

Bővebben...

A digitális témahét részeként vetélkedőt tartottak a bükkábrányi Arany János Általános Iskola közreműködésével a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Az alapkoncepció szerint interneten, Skype-on tartotta a kapcsolatot a két tíz fős csapat. Az egyik helyszín a bükkábrányi a másik helyszín és a műsorvezetés pedig a helyi iskolában kapott helyet.

Bővebben...
„A jövő bennük él” projektprogram keretében rendezett, konfliktus- és agressziókezelés elnevezésű foglalkozáson második alkalommal az iskola 19, nyolcadik osztályos diákja vett részt. A foglalkozást 2017. március 3-án, pénteken délután 15 órai kezdettel került megrendezésre. A cél a pozítív személyiség erősítése, a közösségfejlesztés, kommunikációs készség fejlesztése és a tanulók közötti kapcsolatok, barátságok vizsgálata volt. Mely hozzájárulhat a konfliktusok megelőzéséhez, enyhébb lefolyásához és azok megoldásához. A tanulók igen aktívak és érdeklődők voltak és várják a folytatást.

A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában, 2016. júniusára tervezett és megvalósított programok rövid listája.

Bővebben...

A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában, 2016. májusára tervezett és megvalósított programok rövid listája.

Bővebben...

A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában, 2016. áprilisra tervezett és megvalósított programok rövid listája.

Bővebben...

A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában, 2016. márciusra tervezett és megvalósított programok rövid listája.

Bővebben...

1. oldal / 2

 
 
Go to top