A digitális témahét részeként vetélkedőt tartottak a bükkábrányi Arany János Általános Iskola közreműködésével a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Az alapkoncepció szerint interneten, Skype-on tartotta a kapcsolatot a két tíz fős csapat. Az egyik helyszín a bükkábrányi a másik helyszín és a műsorvezetés pedig a helyi iskolában kapott helyet.

A feladatok között szerepelt activity, egy perc és nyersz játékok, villámkérdések, valamint projektkészítés. A helyi épített környezettel, valamint az intézményekkel is megismerkedhettek a versenyzők mind a két településen, hiszen a QR kód kereső versenyen négy elrejtett ponton kellett megkeresni és leolvasni a rejtett információkat. A nagy megmérettetés mellett számos érdekes program és verseny várja a keresztesi diákokat. A napi kérdés, szelfi és háziállat szépségverseny mellett, egész héten csütörtök éjfélig lehet mém-eket és plakátokat készíteni és küldeni. Látogatást tehetnek a könyvtárba, hogy könyvborítókká váljanak, az alsósok pedig kipróbálhatják a pixelszínezést. Hat elrejtett kincs is felfedezésre vár, amik egy vers címét és költőjét takarják. Egész héten nyitva áll az IKT Terem, ahol tanítási órákon fejleszthetik digitális kompetenciájukat a diákok. Többféle projekt indult a digitális témahét alatt, amit osztályok, csoportok valósítanak meg. Szünetekben flash játékokban mérhetik össze ügyességüket a tanulók, de lehet online kvízjátékokkal és Xbox-szal is játszani.
Létrejött egy honlap, amelyen mindenki nyomon követheti a versenyek, projektek alakulását, valamint tájékozódhat a programokról is.

www.digi7.keresztesiskola.hu

 
 
Go to top