2017. március 14-én délután 14 órakor került megrendezésre iskolánkban az 1948-49-es forradalom és szabadságharcról szóló történelmi vetélkedő. Idén 6 csapat nevezett 4-4 fővel, a csapatok 6-7-8. osztályos tanulókból álltak. A vetélkedő jó hangulatban telt, a tanulók nagyon ügyesen oldották meg a feladatokat. Az első három helyezett csapat jutalomban is részesült, melyet az Alapítvány Mezőkeresztes Iskolájáért jóvoltából adhattunk át. 
Bővebben...

A fizikai-kémiai szaktanterembe várták a versenyzőket február 28-án, hogy összemérjék tudásukat kémiából. Összesen tizennégy 7. évfolyamos és tizenkét 8. évfolyamos diák jelentkezett. Az elméleti feladatsorban helyet kapott számítási feladat, grafikonok olvasása, rajzolása, valamint eszközök és veszélyjelzések ismerete. A megoldásra 45 perc állt a tanulók rendelkezésére. A gyermekek várakozáson felült teljesítették a kiadott feladatsort.

Bővebben...
Február 8-án a miskolci Földes Ferenc Gimnázium adott otthont a „Szép Magyar Beszéd” verseny megyei fordulójának. Iskolánkat Áfra Noémi 6. b osztályos és Holló Orsolya 7.b osztályos tanulók képviselték a rangos eseményen. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok kategóriájában összesen 48 diák versenyzett.
A szabadon választott szöveg felolvasása volt az első feladat, majd rövid szünet után máris kézbe vehették tanulóink a kötelező szöveget.
Az eredményhirdetést a zsűri dicsérő szavai tették még ünnepélyesebbé: igen erősnek találták az idei mezőnyt, gratuláltak a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak. Áfra Noémi VI. helyezést, Holló Orsola XVIII.. helyezést ért el.
A 2016 decemberében megrendezett országos német nyelvi, levelezős csapatversenyben iskolánk negyedikes diákjai két csapattal vettek részt. 
A versenyző diákoknak a németül beszélő országok ünnepi hagyományaival, előkészületeivel kapcsolatos feladatsort kellett megoldani, majd különböző csoportos és egyéni projektmunkákat készíteni. 
 
 
Bővebben...
Évek óta részt veszünk az Oktatási Hivatal 7. és 8. osztályosoknak meghirdetett országos történelem versenyén. Az idei tanévben is beneveztünk, és a decemberi iskolai fordulóra két 7. b osztályos tanuló vállalkozott.
Téma: Európa és Magyarország története 1703-tól 1815-ig. Nagy volt az örömünk, amikor megtudtuk, hogy iskolánkból Antal Enikő bejutott a megyei fordulóba!
Bővebben...
A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános iskola 20 tanulója a mezőkövesdi Mező Ferenc Tagiskolába látogatott el, hogy összemérje tudását vele egykorú társaival matematikából. A versenyre második évfolyamtól tizenkettedik évfolyamig körülbelül 280 -an neveztek. Az évfolyamonként változó feladatokat 1 - 1,5 óra alatt kellett megoldani a diákoknak. A végeredmény előre láthatóan két-három hét múlva kerül kihirdetésre.
Bővebben...
Február 15 -én 14 órakor a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola Angol szaktantermében a Humán munkaközösség megrendezte a hagyományos Műveltségi vetélkedőt.
A lelkes diákokból 8 csapat verbuválódott össze. Minden csapatban volt egy ötödikes, egy hatodikos, egy hetedikes és egy nyolcadikos tanuló.
 
 
Bővebben...
A Szép Magyar Beszéd Verseny iskolai fordulójára került sor január 4-én a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában. A felső tagozatosoknak hirdetett versenyen összesen tizenketten vettek részt. A négy tagú zsűri külön hirdetett eredményt 5-6. és 7-8. évfolyamon.
 
 
 
Bővebben...
2016. december 8-án iskolánkat négy 7. b osztályos és egy 5. b osztályos tanuló képviselte Mezőkövesden a Szent László Gimnáziumban rendezett német nyelvi vetélkedőn.
A résztvevők az ünnepvárás szokásaival, karácsonyi hagyományokkal, gasztronómiai érdekességekkel kapcsolatos feladatokat oldottak meg, majd szükség volt a versenyzők kézügyességére is. Karácsonyi díszeket készítettek a kapott kellékekből.
A hangulatos délután végéhez közeledve, amíg az eredményhirdetésre várakoztunk, a gimnázium 10. osztályos diákjai ünnepi műsort adtak elő német nyelven, gyönyörű zeneszámokkal tarkítva.
Bővebben...
2016. november 25 - én iskolánkban matematika versenyt rendeztünk a felső tagozatosoknak.
Jelentkezők száma:
8. évfolyam - 14 tanuló
7. évfolyam - 19 tanuló
6. évfolyam - 21 tanuló
5. évfolyam - 11 tanuló
 
 
Bővebben...

1. oldal / 3

 
 
Go to top