2017. június 2-án került megrendezésre a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi  Közalapítvány, „Tavaszlesen” vetélkedőjének döntője. A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolából 5 két fős csapat indult, közülük egy csapat jutott be a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet látogatóközpontjában megrendezésre kerülő döntőbe. Az iskolát Berecz Dominik 6.a és Bogárdi Pálma 7.b osztályos tanulók képviselték, akik a 18 döntős csapat közül 6. helyezettek lettek. A döntő első nyolc helyezettje egy 6 napos természetvédelmi tábort kapott ajándékba.

Bővebben...

2017. május 9-én Miskolcon került megrendezésre a "Ki a mester két keréken ?" elnevezésű közlekedési verseny. A gyerekeknek egy kerékpáros tesztlapot kellett megoldani illetve egy ügyességi pályát kellett teljesíteni. A megyei döntőben iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek. Okos Laura 5. osztályos tanuló IV. helyezést, Himer Marcell 6. osztályos tanuló II. helyezést ér el.

2017. április 22-én rendezte a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége a 15. Térségi Mesevetélkedőt. 9 iskola 24 csapata jött el versenyezni Bogácsról, Bükkábrányból, Hejőkeresztúrról, Igriciből, Mezőkeresztesről, Szentistvánról, Tibolddarócról, Tiszapalkonyáról és Tiszaújvárosból. A megnyitó műsorban a Sályi Mozgásjavító Általános Iskola tanulói a Festékmesék című mesejátékot adták elő.

Bővebben...

A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában idén egy térségi vetélkedő keretében emlékeztünk meg a költészet napjáról. A rendezvényt már hetekkel ezelőtt lázas készülődés előzte meg. 3 fős csapatok jelentkezését vártuk március 20-áig, s szép számmal jelentkeztek a térség iskolái. A vetélkedőre az előzetesen megadott 20 gyermekvers egyikéből kellett a csapatoknak tetszőleges technikával illusztrációt készíteniük. 24 szebbnél szebb pályamunka érkezett, melyből 15 továbbjutó csapat lett. A munkákból kiállítást készítettünk, melyet a vetélkedőn meg is tekinthettek az érdeklődők, s a csapatok értékes pontokat is szerezhettek általuk. A 2. fordulóra is volt feladatuk a gyerekeknek: a megadott 20 vers tanulmányozása mellett József Attila és Arany János életéből is készülniük kellett.

Bővebben...

2017. március 28-án került sor szépkiejtési versenyünkre. 1-4. évfolyam számára vers és prózamondás, 3-4. osztályosoknak olvasás kategóriában hirdettük a megmérettetést. A barátság téma nagyon is aktuális napjainkban. 20-an verset mondtak, 12-en prózamondást választottak, 10-en pedig Milne: Micimackó című művéből olvastak egy részletet. Ezúton köszönjük alapítványunknak a jutalomkönyvek megvásárlásához az anyagi hozzájárulást.
Íme az eredmények:

Bővebben...
2017. március 14-én délután 14 órakor került megrendezésre iskolánkban az 1948-49-es forradalom és szabadságharcról szóló történelmi vetélkedő. Idén 6 csapat nevezett 4-4 fővel, a csapatok 6-7-8. osztályos tanulókból álltak. A vetélkedő jó hangulatban telt, a tanulók nagyon ügyesen oldották meg a feladatokat. Az első három helyezett csapat jutalomban is részesült, melyet az Alapítvány Mezőkeresztes Iskolájáért jóvoltából adhattunk át. 
Bővebben...

A fizikai-kémiai szaktanterembe várták a versenyzőket február 28-án, hogy összemérjék tudásukat kémiából. Összesen tizennégy 7. évfolyamos és tizenkét 8. évfolyamos diák jelentkezett. Az elméleti feladatsorban helyet kapott számítási feladat, grafikonok olvasása, rajzolása, valamint eszközök és veszélyjelzések ismerete. A megoldásra 45 perc állt a tanulók rendelkezésére. A gyermekek várakozáson felült teljesítették a kiadott feladatsort.

Bővebben...
Február 8-án a miskolci Földes Ferenc Gimnázium adott otthont a „Szép Magyar Beszéd” verseny megyei fordulójának. Iskolánkat Áfra Noémi 6. b osztályos és Holló Orsolya 7.b osztályos tanulók képviselték a rangos eseményen. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok kategóriájában összesen 48 diák versenyzett.
A szabadon választott szöveg felolvasása volt az első feladat, majd rövid szünet után máris kézbe vehették tanulóink a kötelező szöveget.
Az eredményhirdetést a zsűri dicsérő szavai tették még ünnepélyesebbé: igen erősnek találták az idei mezőnyt, gratuláltak a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak. Áfra Noémi VI. helyezést, Holló Orsola XVIII.. helyezést ért el.
A 2016 decemberében megrendezett országos német nyelvi, levelezős csapatversenyben iskolánk negyedikes diákjai két csapattal vettek részt. 
A versenyző diákoknak a németül beszélő országok ünnepi hagyományaival, előkészületeivel kapcsolatos feladatsort kellett megoldani, majd különböző csoportos és egyéni projektmunkákat készíteni. 
 
 
Bővebben...
Évek óta részt veszünk az Oktatási Hivatal 7. és 8. osztályosoknak meghirdetett országos történelem versenyén. Az idei tanévben is beneveztünk, és a decemberi iskolai fordulóra két 7. b osztályos tanuló vállalkozott.
Téma: Európa és Magyarország története 1703-tól 1815-ig. Nagy volt az örömünk, amikor megtudtuk, hogy iskolánkból Antal Enikő bejutott a megyei fordulóba!
Bővebben...

1. oldal / 3

 
 
Go to top