Menu

2020. június 11., csütörtök.:

Tananyag: szabadon választott mozgásos feladatok

 

Sziasztok!

Ma a szabadon választható mozgások mellé 10 érdekes dolgot tudhattok meg a sport világából! Jó szórakozást hozzá!

 

1. A Nissan és az ő titka – ami már nem is annyira titok

A Nissan az autóversenyeken csakis a 23-as számot használja, mivel a második számot „ni”-nek, míg a harmadikat „san”-nak ejtik. Ebből a két szótagból pedig a „nissan” szó olvasható össze.

2. Görögország és Ausztrália

A modern olimpia 1896 óta működik. Ettől az időtől kezdve, mindössze két ország, Görögország és Ausztrália vett részt minden játékban az adatok alapján.

3. A Tour de France ötszörös győztese

Miguel Indurain, a Tour de France ötszörös nyertese. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a nyugalmi pulzusa 28 ütés/perc.

4. James Fixx balszerencséje

A jogging szót mindenki ismeri. Magyarul kocogást jelent. A jogging szó megalkotója, James Fixx volt. A sors fintora, hogy éppen kocogás közben, szívrohamban halt meg.

5. India és az első aranyérem

India 1900-ban csatlakozott az olimpiához, azaz vett részt az olimpiai játékokon és összesen 38 évet kellett várniuk, hogy az első olimpiai aranyérmet hazavigyék.

6. A kosárlabda mérete

A kosárlabda átmérője pontosan a fele a kosárlabda gyűrű átmérőjének.

7. Shaquille O’Neal sikere

Az amerikai profi kosárlabdajáték kiemelkedő alakja, Shaquille O’Neal, profi sportkarrierje során, mindössze egyetlen egyszer dobott hárompontos kosarat.

8. A brazilok, fociban verhetetlenek

A brazil fociválogatott tartja a csúcsot, már ami a sorozatos győzelmet illeti, ugyanis 1993 és 1996 között összesen 35 alkalommal sikerült győzedelmeskedniük.

9. Harry Potter és a kviddics

Aki olvasta a Harry Potter könyveket, jól tudja, hogy mi is az a quidditch, vagy ahogyan magyarosan ejtjük: kviddics. Ez a játék, ma már nem csak egy elismert sport, hanem bajnokságot és világbajnokságot is rendeznek ebből a sportból.

10. A sárkányrepülés, mint sport

Nem is gondolnánk, hogy a sárkányrepülés is profi sportnak számít. Nos, Tahiföldön ez a sport is a profi sportok skáláját színesíti.

Go to top