Menu

2020. május 26., kedd.:

Tananyag: állóképesség fejlesztés

Sziasztok!

Ma ismét arra bíztatnék mindenkit, hogy húzza fel a nyúlcipőt, vagy pattanjon bringára és vágjon neki az „ismeretlennek” :) Magyarul egy kis futás, vagy bringázás lenne a feladat. Azzal egészítenénk ki a mai állóképesség fejlesztést, hogy akinek megvan hozzá a megfelelő eszköz (okosóra, okostelefon) az próbálja meg valamilyen alkalmazással rögzíteni a megtett távot. Az „unalmas” futást izgalmasabbá teheti egy jó alkalmazás, ami rögzíti a futás vagy bringázás adatait. Távolságot, sebességet, időt, folyadékveszteséget, elégetett kalóriát és még sok más hasznos dolgot mérnek, illetve a futás útvonalát megjeleníti egy valós térképen. Ilyen ingyenesen letölthető alkalmazások például a Futótárs, Endomondo, Runkeeper, Strava, Adidas Running stb. A Play áruházban, vagy Apple storeban, ha beírjátok, hogy futó alkalmazások, ezeken kívül még számtalan hasonló applikációt találtok, van miből válogatni. Ezek sokszor nem csak a sportolás közben nyújtanak segítséget, de jó móka lehet egy-egy séta során is. Sok telefon már alapból tartalmaz ilyen programot, mint például a Samsung telefonokban a Health alkalmazás.

Próbáljátok ki, ha van rá mód, meglátjátok egy kicsit izgalmasabbá és informatívabbá teszi a futást vagy a bringázást. Hogy a megfelelő célt és hatást elérjük, mindenképpen legalább 10-15 perc legyen a futás időtartama közepes tempóban, a bringázás pedig kb. a duplája.

Ha használtad valamelyik alkalmazást, és megosztanád velem az eredményeket, akkor bátran küldd el nekem képernyőfotóként, vagy bármi más módon. Címem a szokásos: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egészségetekre!

Go to top