Menu

2020. június 03. Szerda.:

Tananyag: erősítő és ügyességi feladatok plüssjátékokkal

Sziasztok!

A mai alkalommal bevonnánk a kedvenc plüssállataitokat vagy játékaitokat a gyakorlásba. A faladatok elvégzése során ezek a játékok szolgálnak majd kiegészítő eszközként. Legalább 8 féle plüssállatot válasz ki, legyen benne kisebb és nagyobb is. Ha nincs annyi plüssállatod, jó bármilyen más játék, ami nem törékeny, és nem túl nehéz. Ha ilyet sem találsz, akkor jók az összegöngyölt zoknik és a labdák is. Nézzük a mai feladatokat, de mielőtt belevágsz, ne felejts el bemelegíteni, e nélkül ne kezdj bele, mindenképpen mozgasd át magad alaposan.

  • 1. Feladat

Keress egy lavórt vagy egy dobozt, amibe az összes játék belefér. Feküdj hanyatt, tedd a fejed mögé a lavórt, a játékokat pedig a lábad végéhez. Fogj össze egyet a két lábfejeddel vagy a bokáddal a lábaidnál lévő játékokból, majd emeld át a fejednél lévő dobozba vagy lavórba és tedd bele. A kezed természetesen nem használhatod. És így tovább a többi játékot is pakold át. 

  • 2. Feladat

Fordítsuk meg az előbbi feladatot! Vegyél ki a kezeddel egyet a fejednél lévő játékok közül. Nyújtva emeld meg mindkét lábad a csípőd fölé, majd ülj fel a játékkal a kezedben úgy, hogy közben tedd a játékot a két bokád közé. Majd visszafekszel, közben leteszed a lábaddal a játékot. És ugyan így a többit is!

  • 3. Feladat

Pihenésképpen dobáljunk egy kicsit célba. Kb. 5-8 méterre legyenek a játékok a lavórtól vagy a doboztól, és törökülésben próbáld azokat beledobni. Minden hibás dobás 2 db guggolást jelent, amit a végén egyszerre csinálj meg. Tehát ha hármat nem tudtál bedobni, akkor 6 guggolás a feladat.

  • 4. Feladat

Az előző feladat, de annyi változtatással, hogy hasonfekvésből végezd a dobásokat! Itt is 2 db guggolás jár a hibás célzásért!

  • 5. Feladat

Szintén 5-8 méter távolság legyen a lavór és a játékok között. Állj közéjük, majd amilyen gyorsan csak tudod apró oldalazó szökdelésekkel (mint kéziben az oldalirányú védekező lábmunka) vidd át egyenként a játékokat a lavórba. Tehát oda-vissza oldalazol minél gyorsabban. Ha kész vagy fújj egyet és vidd is őket vissza egyenként ugyan így.

  • 6. Feladat

Helyezkedj el fekvőtámaszban. A játékok legyenek a két kezed között, a játékok elé tedd le a dobozt vagy a lavórt. Nyomj le egy fekvőt, majd a játékok közül egyet jobb kézzel vegyél ki és tedd a lavórba. Majd jöhet a következő fekvő a következő játék, de most bal kézzel tedd bele és így tovább.

  • 7. Feladat

Marad a fekvőtámasz, de most terpeszd szét a lábaid. A lavórban a játékok a kezeid előtt. Vegyél ki egy játékot jobb kézzel, majd told ki a feneked magasra, eközben dobd hátra a játékot a két lábad között. A következőt bal kézzel csináld és így tovább.

  • 8. Feladat

Tedd a lavórt vagy a dobozt valamilyen magasabb helyre. Ez lehet a szekrény teteje, vagy kint a kerítés teteje például attól függ, hogy kint vagy bent csinálod a feladatokat. Állj terpeszben tőle 5-8 méterre, játékok a lábad között. Végezz egy teljes guggolást, fogj meg egy játékot 2 kézzel, majd ugorj fel vele magasra, közben kétkezes lökő mozdulattal próbáld meg beledobni a lavórba. És így tovább.

  • 9. Feladat

Szórd szét a játékaidat és mezítláb csak a lábujjaidat és a talpad használva szedd őket össze a középen lévő lavórba.

Ha tetszett ismételd meg többször is a gyakorlatok!

Egészségetekre!

Go to top