Menu

2020. június 04. Csütörtök.:

Tananyag: labdás feladatok

Sziasztok!

A mai napra labdás feladatokat terveztem, de most nem írnám elő azt, hogy pontosan mit csinálj. Minden osztályban és évfolyamban a képességednek megfelelő labdás feladatokat kellene elvégezned. A választható két sportág a foci és a kézilabda.

Már a bemelegítést is úgy hajtsd végre, hogy az igazodjon a fő részhez, tehát labdás bemelegítés legyen. Labdavezetések, ügyességi feladatok, megállások, elindulások, cselek és természetesen labdával végezhető gimnasztikai gyakorlatok.

A fő részben próbálj meg olyan feladatokat végezni, amiket iskolában is sokat gyakorlunk. Ezt megteheted társsal és társ nélkül is. Ha van társad, passzolgass, csinálj 1:1 elleni kisjátékokat kapura vagy csak területre. Bevonhatsz más játékokat is a feladatokba, vagy más tantárgyakat is: például a kő-papír-olló, vagy az angol szavak tanulása, de akár a matek is jó, emlékeztek csináltunk ilyeneket is. Ha van lehetőséged, hogy kapura lőjj, ezt se felejtsd el a végén. Viszont bármit csinálsz, azt csináld rendesen és lehetőleg szabályosan.

A mai napra is hagynék itt egy kis sporttörténelmet. Magyarország legfiatalabb olimpiai bajnokáról emlékeznénk meg, akit Egerszegi Krisztinának hívnak. 1988-ban egy ici-pici kislány éppen csak betöltve a 14. életévét a 200 méteres hátúszás rajtjához készülődött a Szöuli olimpián, hogy aztán szűk 2 és fél perc múlva elmondhassa magáról, hogy Ő a magyar sport legfiatalabb olimpiai bajnoka. Később aztán nemcsak a legfiatalabb bajnokunk lett, de az egyik legsikeresebb úszóvá vált világszinten is. Ötszörös olimpiai bajnok és többszörös világ és európa bajnok úszó lett, akinek 200 méter hátúszásban elért világcsúcsát több mint 16 évig nem tudta senki megdönteni.

Török László legendás rádiós közvetítésében:

https://www.youtube.com/watch?v=NBKg1WRTLsM

És ahogy a tv-ben Vitray Tamás közvetítette

https://www.youtube.com/watch?v=_dTdyWUbQVw

Jó szórakozást hozzá!

 

Go to top