Menu

2023. április 12-én intézményünk pedagógusai és a pedagógiai munkát segítő munkatársai kihelyezett szakmai értekezletet tartottak a Bükki Nemzeti Park Nyugati kapujában - Felsőtárkányban. A szakmai nap célja az volt, hogy megismerjük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának környezeti neveléssel kapcsolatos tevékenységét, ötleteket gyűjtsünk, gazdagítsuk módszertani eszköztárunkat ezen a területen is.

A Bükki Nemzeti Park területén zajló ismeretterjesztő-oktató-nevelő munkát, azok helyszíneit Szűcs Erzsébet környezeti nevelő mutatta be. Az előadást követően, kollégáink megtekintették a Nyugati Kapu Látogatóközpont "Karszt és Élővilága" című kiállítását. Az interaktív és játékos elemek szemléletesen mutatják be a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket.

Megnéztük a Bábakalács természetiskolát, megismerkedtünk a természetiskola által nyújtott programlehetőségekkel.

A nevelési értekezlet záróprogramjaként végig jártuk a Kő-közi tanösvényt. A túravonal a Felsőtárkányi tavat tápláló Szikla-forrástól indul, ahol az Öreg hölgy nevezetű tölgy magasodik. Megcsodáltuk a téli álmából ébredező természetet. Miközben érintettük a tanösvény bemutató állomásait (Kőbánya-rom, Sáncvár, Kő-köz keleti vége), sok mindent megtudtunk a mészkő titkairól, a Bükk növényvilágáról, kőzeteiről.

A természeti környezetben történő tapasztalatszerzés nagyon tartalmas és hasznos volt. A szakmai nap során szerzett ismereteket beépítjük intézményünk hosszútávú oktató-nevelő munkájába és a  mindennapi pedagógiai gyakorlatunkba. Köszönjük a lehetőséget a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának.

BKÁ

 

KÉPEK

 
 
20230424 fenntarthatosagi 4x
6x badge 2024 kicsi
20230928 allatvedelmi temahet logo 2023
20230302 penzhet logo
 
Go to top