Menu
Diákönkormányzatunk szervezésben, tanáraink segítségével és lelkes közreműködésükkel június 14-én délelőtt valósítottuk meg a DÖK napot, ahol nem a tanulásé volt a főszerep, mégis minden résztvevő játékos módon tehetett szert újabb ismeretekre.
 
Ezt megelőzően négy, 7. és 8. osztályos jelölt a diákigazgatói cím elnyeréséért indult. A kampány eredményeként Varga Loretta 7. a) osztályos tanuló került ki győztesen. Június 13-án, a hétfői sorakozónál jelképesen átvette a hatalmat, valamint az iskola kulcsát az intézmény vezetőjétől. A nap folyamán betekinthetett a vezetőségi tagok munkájába, délután pedig a diákönkormányzat éves közgyűlésének levezető elnöke volt.
 
Keddi napunk – mindenki nagy örömére - zenés testmozgással kezdődött Medveczki Kata irányításával. 
 
Ezután az osztályok elkészítették menetlevelüket, amibe pontok helyett ezen a délelőttön matricákat gyűjthettek a felső tagozatos diákok. A két körös, forgószínpad szerűen kialakított állomásokon június jeles napjaihoz kapcsolódó érdekes, gondolkodtató, kreativitást és némi tudást igénylő tevékenységi formák várták a csapatokat. Az Olimpiai-, a Spam ellenes-, a Tengerész világnap, valamint a Szülők és Barlangok napja elnevezésű állomásokon mozgásos, ügyességi feladatokat kellett megoldani.
 
Két egymást követő állomáson a korábban megszerzett ismeretek felidézése segített a megoldásokban: magyar feltalálók felismerése és a találmányaik megnevezése igazi kihívás volt a csapatoknak. Ez az 5. és 6. osztályosoknak nehezebben ment, de közülük néhányan megcsillantották tudásukat. Logikus gondolkodást, kreativitást, igazi stratégia felállítását várta az Építők napja nevű állomás az ifjú „építészektől”. A lehető legmagasabb építményt kellett elkészíteni fakockákból úgy, hogy megadott ideig ne dőljön le az alkotás. 
A DÖK napi rendezvényünket igazi versenyszellem jellemezte, minden csapat nyerni akart. Szoros volt a küzdelem, amint az eredmények is mutatják: 
I. helyezett a 8. a) osztály csapata78 matricával
II. helyezett a 7. b) osztály csapata76 matricával
III. helyezett a 8. b) osztály csapata71 matricával
 
Ne feledkezzünk meg az alsós kisdiákokról sem! Számukra csupa mozgást, játékot és örömet jelentett ez a délelőtt. A zenés bemelegítés, majd a tízórai elfogyasztása után felkerekedtek a kicsik, s tanítóik. Közösen kisétáltak a Népkertbe, ahol a hosszas gyaloglást kipihenve meghallgatták a védőnő és egy polgárőr beszámolóját a munkájukról. Hiszen a Védőnők napja június 13-án volt, a polgárőrökről pedig június 27-én emlékezünk meg.
 
A beszámolók után jöhetett a versengés. Minden izmot megmozgató, csapatépítő-, és bizalomjátékok, valamint jó együttműködést feltételező feladatok buzdították „harcra” a kicsiket.
Futás labdával, társhordás karikával, bójakerülés, csapatok vállfogással, páros lábon történő szökdelése a terep másik oldalára és a krumpliültető feladat kitartást, ügyességet várt el a versenyzőktől. 
 
Kellemesen elfáradva sétáltak vissza az iskolába az eredményhirdetésre, valamint a hatalomvisszaadásra. 
Elmondhatjuk, hogy felnőttek és gyerekek csapatmunkájának köszönhetően újabb élményekkel lettünk gazdagabbak. 
 

 
 
20230424 fenntarthatosagi 4x
6x badge 2024 kicsi
20230928 allatvedelmi temahet logo 2023
20230302 penzhet logo
 
Go to top